ThermalDent Fogászati és Szájsebészeti Klinika, Sárvár

P&S THERMALDENT
FOGÁSZATI KLINIKA

9600 Sárvár, Batthyány u. 41–43.
+36 30 845 5985
H – P 8:00 – 17:00

BLOG

Fogápolás várandósság alatt

A várandósság a nők életének egy különleges időszaka lelkileg és testileg egyaránt. Ezért nagyon fontos már a teherbeesés előtt felkészítenünk testünket és lelkünket a 9 hónap alatt bekövetkező élettani és hormonális változásokra.

Tovább olvasom...

Tökéletes mosoly láthatatlan fogszabályzóval

A fogszabályozás célja a szabályos, szép fogazat elérése, a harapási rendellenességek megszüntetése és a korrekt rágófunkció helyreállítása. A fogszabályozó készülékeknél két típust különböztetünk meg: rögzített és kivehető. Az orvos különböző készüléket ajánl a páciens kora, problémája, illetve az együttműködés fajtájától függően.

Tovább olvasom...

Ön is szeretne szép, fehér fogakat, de kétségei vannak a fogfehérítéssel kapcsolatban?

Mindnyájan szeretnénk ragyogó mosolyt, tündöklő, fehér fogakat, azonban nem mindenkinek adatik ez meg. Fogaink színét befolyásolja a genetika, az életmód és a táplálkozás egyaránt.

Tovább olvasom...

A lézerek alkalmazása a fogászatban

Ebben a cikkben szeretném bemutatni Önöknek a „család orvosának” is nevezhető, magyar találmányt, melyet több éves kutatás és fejlesztés után Rózsa Károly, az MTA Doktora 2012-ben alkotott meg, a SAFE LASER®-t. Ezek a készülékek a „lágy-lézerek” csoportjába tartoznak.

Tovább olvasom...

Mit érdemes tudni a legkorszerűbb fogpótlási eljárásról, az implantációról?

A fogak pótlása nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi szempontból is fontos, és minden korosztályt érinthet, hiszen fogainkat baleset vagy betegség miatt egyaránt elveszíthetjük.

Tovább olvasom...

Implantátumot szeretne, de hogyan is zajlik a beavatkozás?

Végre elhatározta magát, hogy hiányzó fogait pótoltatja, és természetesen kíváncsi a kezelés pontos menetére.

Tovább olvasom...

Digitalizáció a fogászatban

Napjainkban egyre nagyobb teret hódít a digitális technológia, mely a fogászatban is villámgyorsan és világszerte terjed.

Tovább olvasom...

Fogászati kezelés a koronavírus ideje alatt? Tanácsos vajon?

A jelenlegi pandémiás helyzetben sokunkban felmerül a kérdés, vajon el merjünk-e menni fogorvoshoz, ha fáj a fogunk, vagy letörött, vagy épp az éves kontroll ideje jött el? A válaszunk: IGEN!

Tovább olvasom...

Hogyan óvjuk gyermekünk fogazatát?

A fogak csírái már méhen belül kifejlődnek kisbabánk állcsontjaiban, így a később előtörő fogacskákra fontos már a legelejétől odafigyelni! Ebben a cikkben megosztok Önökkel néhány praktikus tanácsot, keveset hallott érdekességet és eloszlatunk pár tévhitet is.

Tovább olvasom...