Fogszabályozás

Fogszabályozás

A fogszabályozás célja a szabályos, szép fogazat elérése, a harapási rendellenességek megszüntetése és a korrekt rágófunkció helyreállítása. A fogszabályozó készülékeknél két típust különböztetünk meg: rögzített és kivehető. Az orvos különböző készüléket ajánl a páciens kora, problémája illetve az együttműködéstől függően.

Rögzített fogszabályozó

A rögzített , beragasztott fogszabályzó készülék a legismertebb és a legtöbbek által viselt fajta. A hagyományos készülék felnőttek és fiatalok számára egyaránt alkalmas kisebb és nagyobb fokú szabályozatlanságok kezelésére.

Klinikánkon többféle rögzített fogszabályozó is elérhető; a fém breketteket tartalmazó típus a legolcsóbb és a legkönnyebben alkalmazható ugyan, de esztétikáját tekintve elmarad a többitől. A porcelán brekettek ezzel ellentétben jobban beleolvadnak a környezetükbe, így sokkal esztétikusabbak. Jó megoldás lehet a kombinált típus, mely esetben a jól látható frontfogakra porcelán, a hátsó fogakra pedig fém brekettek kerülnek.

A rögzített fogszabályzót viselőknek fokozottan kell figyelniük a szájhigiénéjükre, ezért a fogmosást illetően alaposan be kell tartaniuk az orvos által elmondott utasításokat!

Kivehető fogszabályozó

Fő alkalmazási területük a növekedési szakban lévő gyermekek fogszabályozó kezelése, melynek segítségével befolyásolni lehet az állcsontok növekedését, így megakadályozva a torlódott fogsor kialakulását és a későbbiekben rögzített fogszabályozó hordását.

A kezelés hatékonyságának szempontjából fontos, hogy a fogszabályozó szakorvos által ajánlott készüléket válasszuk!

Láthatatlan fogszabályozás - ALIGNEREK

Az ALIGNER az egyik legújabb, leginnovatívabb módszer, melynek segítségével a szabálytalanul nőtt fogakat átlátszó, illetve szinte láthatatlan fogszabályozó sínekkel korrigáljuk.

Az eljárás során egy rendkívül vékony, stabil műanyagból készített átlátszó fogszabályozó síneket, úgynevezett alignereket használunk, melyekben nincsenek fém alkatrészek. A sínek kivehetőek, így könnyebb tisztán tartani a fogakat, valamint fontos eseményekkor sem muszáj hordani őket. Az Aligner sínek hasonlítanak a fogfehérítéskor használt, illetve fogcsikorgatás esetén a fogkopástól védő sínekhez, azonban az Aligner sínek élettartama hosszabb.

A teljes kezelésre 5 év garanciát vállalunk, mely korlátlan mennyiségű sínt tartalmaz.

A teljes kezelést a nagyobb harapási eltérések korrigálására fejlesztették ki. A sínek számát és a kezelés pontos időtartamát csak a tervezéses folyamat lezárása után tudjuk meghatározni.

A kezelés menete:

1. Személyes konzultáció + intraorális szkennelés (Ez digitálisan történik, nincs szükség lenyomatvételre.), szimuláció

2. Konzultáció, (akár e-mailben is) + tervezési irányelvek megbeszélése, vizualizációs kép küldése

3. Terv elfogadása, megrendelés

4. Személyes tanácsadás, az új sínek átadása

5. Ellenőrzés 8-12 hetente


ALIGNEREK - a tökéletes megoldás felnőtteknek és tinédzsereknek egyaránt!

Előnye: láthatatlan kivehető kényelmes viselet hatékony gyengéd

A környezete nem is sejti, hogy fogszabályozót visel!

Lépjen kapcsolatba velünk!

+36 30 845 5985

Kapcsolat

Kezelések

Implantátum

Konzerváló fogászat

Szájhigiénés kezelések

Esztétikai kezelések

Fogpótlás

Szájsebészet

Gyermekfogászat

Fogszabályozás

Munkavégzések

Konzerváló fogászat
Implantátum
Fogpótlás
Esztétikai kezelések
Fogszabályozás