Gyermekfogászat

Gyermekfogászat

Az idő előtt elvesztett tejfog a maradó fogazat torlódásához, deformálódásához vezethet. A tejfogak ápolásával és "karbantartásával" ez könnyedén megelőzhető.

A tejfogak szuvasodásának ellátása során vagy tömés, vagy ún. elcsiszolás alkalmazható. Előbbihez magyarázat nem szükséges, utóbbinál arról van szó, hogy az elcsiszolással a szuvas részt megfelelő módon eltávolítják a fogból, ezáltal megelőzhető a fog további romlása.

Az el nem látott szuvas tejfogak fogbélgyulladáshoz, csonthártyagyulladáshoz vezethetnek. Az ilyen megbetegedések nem csak fájdalmasak lehetnek, de a szükséges kezelés elvégzése után lelkileg is "megviselődik" a gyermek, miáltal a későbbiekben bármilyen kezelés vagy vizsgálat nehezen lesz kivitelezhető. Nem győzzük tehát hangsúlyozni a megelőzés fontosságát!

Klinikánkon működik a környék iskoláinak fogászati szűrése mellett a gyermekfogászati körzeti ellátás is. Az iskolafogászati szűrés alkalmával orvosunk egy állapotfelmérést végez, aminek eredményét és az esetleges további ellátás szükségességét egy igazoláson adja ki a szülők részére.

A gyermekek számára kialakított játszósarok mellett ajándék matricákkal, bátorságoklevelekkel is kedveskedünk a kis hősöknek, emellett ha tejfog tömésére kerül a sor, többféle színű tömőanyag közül választhatnak az apróságok.

Lépjen kapcsolatba velünk!

+36 30 845 3298

Kapcsolat

Kezelések

Implantátum

Konzerváló fogászat

Szájhigiénés kezelések

Esztétikai kezelések

Fogpótlás

Szájsebészet

Gyermekfogászat

Fogszabályozás

Munkavégzések

Konzerváló fogászat
Implantátum
Fogpótlás
Esztétikai kezelések
Fogszabályozás