Konzerváló fogászat

Ép fogak megőrzése

Konzerváló fogászat

A konzerváló kezelések körébe azok a fogászati beavatkozások tartoznak, melyek az ép fogak megőrzését szolgálják. Az endodontia a fogbél megbetegedéseivel foglalkozó tudományág.

Az implantátum az elveszített fogak helyére beültethető, a foggyökeret helyettesíti és titánból készül, mivel ez biológiai, kémiai és fizikai jellemzőinek köszönhetően megfelelően a csontba integrálódik, az emberi test teljes mértékben elfogadja, ami a sikeres fogbeültetés egyik alapvető kritériuma. A beültetett implantátumra a csontba integrálódás után elkészül a felépítmény, ami a fogazati státusz függvényében lehet rögzített, vagy kivehető pótlás.

Konzerváló fogászat

A dentális plakk, vagyis lepedék nemcsak fogkőképződést, ezáltal ínygyulladást, foglazulást és fogelvesztést okozhat, hanem a szájüregben általánosan megtalálható baktériumok táplálékául is szolgál, minek során azok olyan anyagcseretermékeket képeznek, amelyek a fogszövetet képesek elpusztítani, ezáltal pedig fogszuvasodást okoznak. A fogszuvasodás minden fog minden felszínét érintheti, így az bárhol kialakulhat a fogakon, ha a szájhigiéne nem megfelelő. Érdemes már a kezdődő szuvasodást is töméssel ellátni, hogy megakadályozzuk annak fogbélre terjedését. Az esztétikai igények növekedésével pácienseink többségének kellemetlenséget jelent régi amalgámtöméseik megléte. Ennek tükrében a szürke, érdes felületű töméseket modern, a fog színével megegyező kompozit tömésre cseréljük, melynek köszönhetően pácienseink visszakapják a fogak eredeti színét és alakját. A tömés szabad szemmel nem is különíthető el a saját foganyagtól, mely az elülső fogak esetében igen fontos szempont.

Klinikánkon magas minőségű, kitűnő esztétikai tulajdonságokkal rendelkező kompozit tömőanyagokat használunk mind az őrlőfogak, mind pedig a frontfogak tömésére.

Endodontia

A fogszuvasodás fogbélre történő terjedése a fogbél gyulladását, illetve elhalását okozza. Ilyen esetben a fog gyökérkezelése szükséges annak érdekében, hogy a szuvasodás felől a fog belsejébe jutó baktériumokat a gyökércsatornákból is maradéktalanul el lehessen távolítani, így a fog megmenthetővé váljon.

Gyökérkezelés során az orvos eltávolítja a baktériumok által fertőzött fogbelet, vagyis a fog koronai, illetve gyökéri részében található ér- és idegképleteket. Ezután kézi, vagy gépi műszerek segítségével a fog gyökereinek csatornáit áttisztítja és feltágítja, ezáltal alkalmassá téve a korrekt gyökértömés elvégzésére. Utolsó lépésként a fog koronai zárására kerül sor töméssel vagy koronával.

Lépjen kapcsolatba velünk!

+36 30 845 5985

Kapcsolat

Kezelések

Implantátum

Konzerváló fogászat

Szájhigiénés kezelések

Esztétikai kezelések

Fogpótlás

Szájsebészet

Gyermekfogászat

Fogszabályozás

Munkavégzések

Konzerváló fogászat
Implantátum
Fogpótlás
Esztétikai kezelések
Fogszabályozás